Pårørende til demensramte

Pårørende til demensramte


Demens rammer hele familienNår en man holder af, får demens, så er den tilværelse man kender forbi. At blive pårørende til et menneske med en demens sygdom er en livsomvæltende situation med vidtrækkende konsekvenser. Den pårørende kan have brug for et fristed at ’få talt ud’.


”Pludselig står man alene med problemerne og skal have en ny hverdag til at fungere. Derfor hjælper det at have et sted, hvor du som pårørende kan grine, græde og udveksle erfaringer med andre, der står i samme situation”. 


(Citat: Deltager i selvhjælpsgruppe for pårørende).I gruppen får du som pårørende


•Mulighed for at møde andre personer, der også står i en lignende situation.

•Et trygt forum at dele historier, lytte, inspirere og lære af hinanden.Hvad er en selvhjælpsgruppe?Gruppen består typisk af 4-8 deltagere, der mødes i et struktureret samvær omkring en fælles problemstilling.


Du fortæller kun det, som du har lyst til. Der er tavshedspligt i gruppen. Deltagerne aftaler selv, hvor tit de mødes.


Selvhjælp bygger på en ligeværdig erfaringsudveksling mellem mennesker, der har et personligt kendskab til det tema, gruppen mødes om. Selvhjælpsgrupper er altså ikke behandling eller terapi.


I perioder med personlige og følelsesmæssige udfordringer, kan det være en stor hjælp at være sammen med andre i en lignende situation. Selvhjælpsgrupperne bliver sammensat efter en forsamtale hos de frivillige igangsættere.


Igangsættere


De første 4 - 6 gange gruppen mødes er det med deltagelse af en eller to frivillige igangsættere,

der støtter dialogen, skaber trygge rammer samt sikrer, at de etiske retningslinjer og tavshedspligt bliver overholdt.Hvordan kommer jeg med i en gruppe?Hvis du vil med i en gruppe sammen med andre pårørende, skal du kontakte selvhjælpskoordinatoren barbara@frivilligcentergentofte.dk i Frivilligcenteret.


Derefter bliver du ringet op af en af igangsætterne, som aftaler nærmere med dig.


Tilbuddet er gratis.


Gruppestart og forsamtaler foregår efter aftale.Aktuelle grupper


Vi etablerer løbende nye selvhjælps- og interesse/motivationsgrupper. Kontakt selvhjælpskoordinatoren, hvis du vil være med i en gruppe. barbara@frivilligcentergentofte.dk

Selvhjælps- og

netværksgrupper

Interessegrupper

Rådgivning

Anonym juridisk vejledning

  • Ring og bestil tid på

tlf. 3940 4648


Åben og anonym rådgivning for personer berørt af overgreb

  • Hver den første torsdag i måneden fra kl. 13:30 - 15:00